Margits Konfektyrer

Margits konfektyrer fokuserar på gammaldags karameller. I sortimentet ingår
mintkyssar, bränd mandel, marmelad, polkakuddar mm. Vi har även
lakritsremmar som även finns som gluten och gelatinfria.

Harlequin absinthe

Harlequin absinthe är ett samarbete mellan Georg Strömfelt och en av världens äldsta och främsta absintdestilleriet Les fils dÉmile Pernot. Den tillverkas i Frankrike och är en äkta absint, gjord helt och hållet på naturliga råvaror. Den görs på traditionellt vis efter ett recept som är över 100 år gammalt. Smaken är frisk och välbalanserad. Den är helt enkelt en galet bra absint.

Cajsas Cave

Hemkommen till Sverige efter 12 år i Frankrike har jag tagit med mig lite av de goda jag smakat där. Delad glädje är dubbel glädje och nu är ni välkomna att smaka mina franska delikatesser. Härlig champagne gjord på olika druvor, viner från såväl Bordeaux som Rhônedalen och Alsace. Vi bjuder även på utsökt anklever från ankor som gått ute i det fria och fått ekologisk föda, smaksatt senap och makalös vinäger från Provence.

Varmt välkomna till vår monter.

Centralbryggeriet

Centralbryggeriet är ett mikrobryggeri beläget på östgötaslätten. Vi är ett lokalt ölbryggeri med rötter i den svenska historien.

House of Wine and Spirits

House of Wine and Spirits erbjuder dig goda viner från mindre vingårdar I Europa. Vi arbetar med kvalitet och kärlek och har full koll på vad våra producenter levererar.

Biodynamiskt, ekologiskt och Kosherviner i alla dess former. Rött vin , vitt vin, rosé och bubblor. Vårens och sommarens nyheter tar vi såklart med oss till Norrköping

Liquorama

Mexikanska viner från soliga Mexiko och Rom från den tropiska delen. En härlig försmak av sommaren till Latino rytmer

 Vi önskar er varmt välkomna till vår monter, ses den 30/3

Bjäre Chips

Med fokus på svenska, rena råvaror är Bjäre Chips en av Sveriges mest lokalproducerade chips. Chipsen i Torekows Lilla Chipsfabrik grytfriteras på gammeldags vis, där potatisen först tvättas och sedan skivas med skalet på för att snabbt sänkas ner i sjudande skånsk rapsolja.

Fine Deli

Här hittar du omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gårdar runtom i Europa. Vår strävan är att produkterna vi marknadsför, skall i första hand vara Ekologiska, men minst vara gjorda på de bästa av råvaror utan tillsatser och producerade med omtanke om jorden. Delikatesser med en smak utöver det vanliga.

Trucken Streetfood

Trucken Streetfood är  en uppskattad foodtruck från Linköping som nu kommer till Världens smak 2019. vi serverar vällagad streetfood inspirerad av det mexikanska samt det amerikanska köket , Långkok så som Carnitas ,Texas chili ,Pulled beef, tacos,Halloumiburgare,Högrevsburgare mm. Trucken står parkerad utanför entrén till mässan Världens Smak. Välkomna !!

kolla gärna vår hemsida eller facebook: trucken_streetfood

 

Foglia

Vi importerar och säljer naturliga, utvalda och högkvalitativa produkter från Italien. Till stor del är produkterna ursprungskyddade och ekologiska delikatesser som produceras av mindre producenter med stor passion för sina produkter. 

Welm

Svensktillverkad cocktailssyrupserie för bar och kök med syfte att höja smakupplevelsen och underlätta arbetet för barmästaren. Färska råvaror och tydliga smaker utan onödiga tillsatser bidrar till en smakupplevelse utöver det vanliga.

Wineshare

Vi importerar rött, vitt, rosé eller mousserande vin från noga utvalda vingårdar i Italien, Spanien och Frankrike såsom Toscana och Veneto i Italien, Bordeaux i Frankrike och Rioja i Spanien. Våra viner finns inte i det ordinarie sortimentet på Systembolaget utan vår tanke är att du i lugn och ro skall välja det vin du vill ha och sedan beställa det. Du kan då vara säker på att få ett vin med kvalitet, ett vin som är gjort på hantverksmässigt vis.

Elgiganten

Levererar all köksutrustning till CHEF’S TABLE som sedan auktioneras ut på plats i mässlokalen efter sista sittningen vid Sandra Mastios bord

Norrköpings Bryggeri

Vår idé med att brygga öl är enkel. Vi bygger upp ett litet bryggeri och vi kommer att brygga vanlig öl. Vi kommer inte sikta på att brygga världens mest avancerade öl utan ales och lager.

Kolmårdens Äppelmusteri

Vi är det där lilla musteriet med den goda musten som gör allt själva på plats. Vi tar hand om dina äpplen, pressar och pastöriserar och du får dina äpplen tillbaka i Bag-in-Box 3 liter eller 5 liters. Vi tar även hand om dina rabarber och förvandlar dem till god rabarbersaft med ekologiskt socker. Vi pressar vår egen rapsolja av ekologiska rapsfrön med en fin nötig arom. Vår äppelcidervinäger får jäsa ut över två år vilket ger en fin karaktär och arom.

High Coast Distillery

Highcoast Distillery från Ådalen i Ångermanland är ett av världens mest fascinerande unga destillerier. Trots att de äldsta faten ännu inte fyllt tio år är destilleriet redan omtalat som ett de mest intressanta. Den norrländska whiskyn får sin unika karaktär av Ådalens förtrollande natur, det speciella klimatet och det iskalla vattnet i Ångermanälven. Välkommen att prova Dálvve, unika fat och whiskyn det talas om bland konnässörer över hela whiskyvärlden.

Åkesson Vin

Åkesson Vin är ett affärsområde inom företaget Kiviks Musteri AB och har sedan mer än 25 år bedrivit vinimport samt producerat egna viner för den svenska marknaden. Företaget har starka rötter, både i familjen Åkesson men också på den plats där vi levt och verkat i flera generationer – Österlen i Skåne. Målsättningen är att vara en innovativ, utmanande och snabbrörlig aktör på marknaden med en stor lyhördhet gentemot kundernas efterfrågan och samtidigt ligga i framkant vad gäller kommande trender. Flera av våra produkter säljs under Åkesson Vins egna varumärke, men vi importerar och distribuerar även andra producenters viner under deras varumärken.

Brinks gurkor

är ett familjeföretag på gården Brink i Kimstad.
Vi tillverkar gurkinläggningar med unik smak och kvalité.
Gurkorna är i huvudsak lokalt odlade i Östergötland och till stor del i egna växthus.
Som krydda används egenodlad krondill. Vårt sortiment består av färsksaltad-, vintersaltad- och ättiksgurka.
Vit färsksaltad gurka är vår mest kända inläggning, en östgötadelikatess.

Gottes Fun Food

Vi hyr ut och säljer produkter inom Fun Food. Vi har tex Sveriges största utbud av chokladfontäner. Även dryckesfontäner, donuts, sockervadd, cake pops, popcorn mm.
 

Kataratman

Frankrike möter Världens Smak!
Känd i hela Sverige för mina fantastiska brända mandlar.
Äkta crêpes på franskt recept man måste prova!
BIENVENUE

W&B of Sweden AB

Ett svenskt innovativt företag som producerar drycker med spännande smaker och med varumärken som sticker ut från mängden. Varmt välkomna förbi oss och prova en iskall shot och/eller en smarrig drink. Vilken blir din favorit; Dragon Blood, Mintare eller Arouz? Vi ses!

Deliovin

På DELIOVIN står vi för kvalité och brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment. Vi har som idé att alltid erbjuda det “lilla extra” och sätta dig som kund i focus. Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag och produkt som vi arbetar med.

Cavarosa wine

är ett lokalt vinföretag. Vi säljer vin via vår webshop till privatpersoner, vi anordnar även vinprovningar, event och erbjuder vinlagring i någon av våra 3 vinkällare.

Lilla Pralineriet

Här finns magiska smaker i fantasifulla former

ProConWine

 är ett familjeföretag från Linköping med hjärta för sydafrikanska viner. Vi importerar röda och vita kvalitetsviner samt högklassiga dessertviner från producenten Slanghoek Cellar. Vi har även ett fantastiskt mousserande vin från producenten Colmant Cap Classique. Vi, Christer Öhman och Tina Göransson, har ett stort intresse för mat och vin och är utbildade sommelierer. Kom gärna till vårt bord och smaka på våra viner!

Premier Taste
Prova våra utvalda viner och champagne!
Vi är ett företag med passion för det goda i livet med produkter som tillför något utöver det vanliga. Prova på våra utvalda drycker, viner och spritprodukter från bland annat Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland. Vi håller också i vin och champagneprovningar, under mässan har vi champagneprovning på lördagen klockan 13:00. Titta in på vår hemsida så hittar du bilder och extra information om produkterna samt har vi glas, champagneförslutare och ibland vissa gourmetspecialiteter.

Renbjer & Magnusson

har sedan 15 år försett Sveriges restauranger med det främsta inom kvalitetssprit såsom Rom, Tequila, Gin, Whisky, Likörer mm. I vårt sortiment på Systembolaget finns förutom utsökt rom också en högkvalitativ punsch, vilket finns att prova tillsammans med kvalitetschoklad i vår monter. Välkommen!

Small Island Chocolates

Hos oss kan du hitta ett brett urval av högklassig kvalitetschoklad från hela världen inklusive vår egen prisbelönta choklad från vår egna kakaoplantage på Tobago www.tobagococoa.com.

På mässan håller vi även en Rom- & Chokladprovning, se info under “provningar”.

Hälsinge Hjortron

Hjortronsylt och andra sylter från vårt kokeri i Helsingland.

Sankt Anna rökeri

Småskalig charkproducent med ett sortiment av Svenska klassiker, samt ett mycket unikt sortiment av lufttorkade produkter